2012. november 30., péntek

Advent eljött!


Advent elkezdődött -kicsit zavarban vagyok, most akkor az első gyertyagyújtós adventi vasárnaptól számíthatjuk-e, avagy már december elsejétől, amikortól a gyerekeknek szóló adventi naptárak is dátumozódnak? 
* * *
Mindenesetre, nehogy egy hordozós anyuka vagy kisbaba is kimaradjon az adventi "fílingből", jöjjön most a Hordozók blog adventi kalendáriuma:
minden napra egy-egy hordozással kapcsolatos linket teszek közzé Facebook oldalunkon 
(ha még nem lájkoltad, itt az ideje, jópofa linkek lesznek)
Advent végeztével pedig -amolyan karácsonyi ajándékként- bemutatom az összes linket itt, a blogon is, nehogy valami kimaradjon (és hogy később is könnyen vissza lehessen keresni)
* * *
Tehát hordozásra fel: kapd elő a hordozótokat, fel a hátadra vagy előlre a gyermeket (de mehet csípőre is) és jó olvasgatást kívánok a hosszabb-rövidebb linkelt oldalakhoz, olvasnivalókhoz!
Összebújós-hordozós Adventet kívánok Minden kedves Olvasónak!



Print

Nyakunkon Karácsony -Advent is maholnap itt van

Ha sok a tennivaló is jól -nagyon jól- tud jönni egy hordozóeszköz: ha a gyermekkel kell menned bevásárolni, ügyintézni- de azért vigyázzatok, nehogy kifáradjatok az ünnepi rohanásban! 

Fotó forrása: ezmegazin

Print

2012. november 23., péntek

Ajánló

Találtam egy újabb webboltot, ahol forgalmaznak Vatanai kendőket és másutt pedig kuponakciós egy magyar készítő csatos hordozója itt.  Egy másik magyar márka pedig újra "életre kelt": most láttam, micsoda változás állt be egy honlapon, ahol újra kaphatók csatos hordozók itt

Vatanai KoiraFotó innentp.jpgfotó innen  Fotó innen

Print

2012. november 22., csütörtök

Ma van Hálaadás napja

Print

És ez alkalomból megint találtam hordozással kapcsolatos ünnepi "tartalmat":
ezúttal egy gyerekeknek szóló oldalon ingyen kinyomtatható kis puzzle-t találtam ami mit ábrázol? Egy indián anyukát, hátán gyermekkel! :)
Persze ez nem modern hordozó, hanem az indiánoknál elterjedt módja a babahordozásnak -akit jobban érdekel, nézze meg a linken:

2012. november 18., vasárnap

Mire jó egy kendő a babahordozós koron túl....

Print

Olyanról már írtam, hogy mi mindenre jó egy kendő babahordozáson túl -amikor még kicsi a gyermek- de akkor sem haszontalan dolog, ha már kinőtt gyermekünk a hordozós korszakból.
  1. Van, aki megtartja azt a kendőt (vagy egyet azok közül), amivel gyermekét hordozta -hogy majd az unokája is használhassa :) 
    • Erre vonatkozóan kis kitérő: kérdeztem egyik kendőgyártó céget és azt az információt kaptam, ha sima pamutos a kendőnk, akkor elrakni az unokának igen egyszerű: kimossuk jól a kendőt és elcsomagoljuk, hogy egy tiszta, száraz helyen várja az újabb használatot. (Molyok ellen védekezzünk azért). 
  2. Ha már nagyobb a gyermek, el is adhatjuk kendőnket -gyermek mellett mindig vannak kiadások, ilyesmit lehet fedezni akár a kendő árával, vagy vásárolhatunk rajta olyan holmit, játékot, ami a következő 3 évben hasznos lesz :) 
  3. Ha nagyon hozzánk nőtt a kendő, nem akarjuk eladni, de eltenni huszonévekre sem (az unokának), akkor fel is használhatjuk: lehet belőle ezernyi dolog -pont úgy, ahogy egy "sima" méteráruból is lehetne. Akár -utalva az előző pontra- ovis ágynemű ;) Persze, egy kendő nagyságrendekkel drágább mint egy sima méteráru (aminek métere kb 1-2 ezer forint körül mozog, míg egy kendőé, ha egy új, külföldi márkás árát nézzük, és a legolcsóbbat amennyiért láttam új kendőt hirdetni, akkor is két ezer felett van) Mégis, az emlékek miatt is jó, ha olyasmivé lényegül át a kendő, amit továbbra is használni tudunk. Köztes megoldás ez a nem akarom eladni, de megtartani sem között. 
Most ez utóbbi -legutolsó- pontra adok tippeket: mivé alakít(tat)hatjuk át kendőnket?

Egy régebbi bejegyzésben is tárgyalt, megújult Didymos honlap írja, -ahol szintén találtam pár ötletet --Slings are never useless!

Amiket ők írnak: 
Fotó innen: FB 
  1. mei tai vagy csatos panelének
  2. táska
  3. nesszeszer
  4. mosható pelenka
  5. pelustartó zacsi
  6. gyerekruha
  7. babzsákpárna
  8. kulcstartó
  9. babacipő -puhatalpú természetesen
Fotó innen: Jando

És ha bárki is kedvet kapott, hogy ilyesmire áldozza szeretett kendőjét, az nézzen körül a MamamiFórum WAHM hirdetések és MamamiBoltok részét. (szívesen ajánlanék is sokakat név szerint, de nem szeretnék senkit sem kihagyni és bevallom már elég régen jártam a fent linkelt topikok felé, lehet, páran már más vizekre eveztek, így a kedves Olvasóra bízom a választást, mazsolázást a boltok és otthon dolgozó anyukák -WAHM- topikjai és termékei között)

2012. november 6., kedd

Diamond azaz gyémántszövésű kendőkről

Print

Eleinte -manapság már úgy tűnik, az "ősidőkben"- a Storchenwiege cégnek volt csak gyémántszövésű kendője. Aztán népszerű lett a szövésminta és hasonlót készít már a Girasol és a Natibaby is. Most pedig már nemcsak az az érdekes, miben más egy gyémántszövésű kendő mint egy zsakárd vagy keresztsávoly, hanem az is, miben más egy-egy márka gyémántszövésűje a másik márkáéhoz képest? Teljesen kimerítően nem tudok írni a témáról, de hoztam pár infót azért:


Íme egy kép összehasonlításul:
Középen egy Girasol, alatta a Storchenwiege Leo és legfölül egy nem gyémántszövésű Girasol. 

És még egy összehasonlítós fotó: felül egy Girasol és alatta Leo (Storchenwiege)


Amennyire másik tapasztalatait olvastam, úgy láttam, az ilyen kendőknél is persze olyan a helyzet, mint más, hasonló szövésűeknél: eltérő, milyenek, mennyire vastag, ki mennyire ajánlja nehezebb-nagyobb gyerekekhez, stb. Érdemes tehát utánanézni hordozós fórumokon, hogy az adott kendő, ami után érdeklődünk milyen tulajdonságokkal bír -és nem érdemes általánosítani.

Ha érdekel, milyen gyémántszövésű kendők jelentek meg a piacon 2010-ig, akkor itt találhatsz egy régebbi bejegyzést a blogon.

2012. november 4., vasárnap

Babasírás kontra hordozás

Print

Megjelent egy cikk a Kismama online oldalán a babasírásról és érintik benne a hordozást is: Vajon tényleg kevesebbet sírnak a hordozott babák? A választ teljes terjedelmében itt olvashatod, alább egy rövid részletet szúrok be (a cikk nem csak a hordozás kontra sírás témáról szól ugyanakkor):
Vajon mennyire használható a hordozás a "hasfájás" megelőzésére? Anyák egy csoportját megkérték, hogy az etetéseken kívül még legalább három órát hordozzák csecsemőiket, és jegyezzék fel, mennyit sírnak. A "hordozós" csoportban alig több mint másfél órával (napi 4,4 órát) hordozták többet a babákat, mint a "normál" csoportban, mégis sokkal kevesebbet sírtak. Ugyanaz történt, mint a "hordozós" kultúrákban: a babák ugyanannyiszor sírtak fel, de hamarabb megnyugodtak.