2013. január 16., szerda

Hordozótesztelés: Liliputi mei tai

Print

A Liliputi cégnek köszönhetően alkalmam nyílt kipróbálni mei tai-ukat és csatos hordozójukat 

Liliputi
Köszönet ezúton is a Liliputi cégnek a lehetőségért!

Előljáróban hadd említsem meg a Liliputi boltot is, ami immár egyedülálló egész Magyarországon. 

Itt megvásárolhatóak a weboldalon is látható hordozóeszközök és egyéb termékek (pelenkák, kiegészítők, játékok), de tanácsot kaphatunk a választáshoz, használathoz is. Nagyon kedves hölgyek dolgoznak itt és maga a bolt is kellemesen és szépen lett berendezve -öröm betérni!

Kívülről és alább belülről



És még egy apróság, de fontos dolog a konkrét hordozótesztelés előtt: a Liliputi honlap. 
Nagyon tetszik a felépítése és külön kedvencem, hogy az egyes hordozóknál (is) felsorakoztat pár ajánlatot olyan kiegészítőkről amik mind funkcióban hasznosak, mind mintában-színben passzolnak a kiválasztott hordozóhoz! :)
Nézzétek csak meg az alábbi képeken a jobb oldalsó sávot:

A Liliputi mei tai

Jelenleg 6 féle színben, mintával kapható a weboldalukon és a boltjukban is, ezek közül két minta új: a Boom Flower és a Harmony. Mi Capuccino mintájút tesztelhettünk.

fotó forrása: Liliputi

Már mikor megláttam a becsomagolt hordozót tetszett :) 
A mei tai csomagolása ugyanis nagyon esztétikus, letisztult színvilágú és díszítésű a doboz


Kinyitva láthatjuk, hogy kis szütyő is tartozik a mei tai-hoz, ami nagyon hasznos és praktikus holmi: ebben tárolhatjuk és szállíthatjuk hordozónkat, könnyen és gyorsan belerakható, ha éppen nincs használatban. A szütyő vállra/hátra is vehető, így ha totyogó korú a gyermekünk és séta közben olykor hordozzuk, de van, amikor a maga lábán sétál, akkor is kényelmesen szállítható a hordozóeszköz, nem foglal sok helyet és megmarad mindkét kezünk szabadnak (elkapni a rohanó totyogónkat).

A doboz további tartalma a mei tai, alvócsuklyával és a használati útmutató.

Kibontás után maximum annyi "összeszerelést" igényel a hordozó, hogy a csuklyát betépőzárazzuk a helyére, de e nélkül is használható.

A használati útmutató pedig világosan és fotókkal illusztráltan mutatja be a hordozó használatát, de ha elvesztenénk vagy megrongálódna, akkor az interneten is elérhető szerencsére.

A mei tai alakjáról:

A mei tai bodyja karcsúsított téglalap formájú, a pántok párnázottak, a hordozóhoz lecsatolható alvúcsuklya is tartozik. 15 kilóig terhelhető nagyjából a hordozó, így kb a hordozós kor végéig használhatjuk.
(Nyílván ez gyermekfüggő, hiszen más alkatúak és súlyúak: nálunk is a legnagyobb gyermek 6 évesen 19 kilós, míg a középső 4 évesen már 20 felett jár. Ugyanakkor a 15 kilós súlyt azért nagyjából a legtöbb esetben a 3 éves korban éri el a gyermek -amikor már valóban a legtöbb esetben a hordozós kor végéhez érünk. Egy táblázat szerint is a gyermekek átlagos súlya 3 évesen: fiúknál 14,4 kg, lányoknál 13,9 kg)

Próbaalanyom a próba idejekor majdnem 2 éves és 12 kilós.
Saját adataimat inkább nem írnám le, de annyit megjegyeznék, hogy erősen testes anyukák táborához tartozom. 

A mei tai használatáról:

Használata kényelmes volt nekem és a hordozott gyermeknek is.
A body elég nagy ahhoz, hogy nagyobb gyermeknek is megfelelő legyen -gyermekem kortársaihoz képest még kicsinek is számít, így egy azonos korú, de nagyobb testalkatú gyermeknek is megfelelő lenne szerintem a hordozó "nagysága".
A pántok kényelmesek voltak -egyedüli kritika amit mondani tudok, hogy a pántok anyagát tekintve jobban kedvelem egy másik típusú anyagból készültet, de ez szerintem csak egyéni preferencia kérdése, ezzel a pánttal sem volt semmi gondom.
Látszik, hogy a body elég széles és nagy nagyobb gyermekhez is.
Megjegyzés: A gyermek kapaszkodása nem bizonytalanságból ered, egész egyszerűen csak ő úgy szeret hordozva lenni hogy közben megpróbál felmászni a hátamról a vállamra... Mindegyik hordozóban ezt próbálja.
És talán kevéssé látszik a vastagabb ruhák miatt, de a terpeszszélesség is megfelelő, meg tud valósulni az "M" tartás a gyermeknél, azaz a feneke lejjebb van, mint a térdei.

Az alvócsuklyáról (alias kapucni)
Szép nagy a méretét tekintve -ezáltal jó lehet nagyobb gyermekeknek is.
Tetszett a gumírozása is: a fotón is látszik, hogy az oldalain gumis végig, így nyúlik a kívánt nagyságra, majd a csuklya végénél található kis szalagokkal lehet rögzíteni a vállpánton. Ezek a kis szalagok tépőzárasak, így könnyen a megfelelő hosszra állítható és rögzíthető, hogy jól tartsa a gyermek fejecskéjét alvás közben. Ami a kapucni megoldását, kivitelezését illeti, nagy kedvencem volt -bár hordozóban majdnemkétévesem már igen ritkán alszik, de még élénken emlékszem, pár hordozó kapucnijával mit szenvedtem más, kevésbé praktikus megoldások miatt.

A bujtatók, ahol rögzíthetjük a kis szalagokat a vállpánton. 
(a vállpánt a fotón azért gyűrödött mert gyermekem fogdosta, egyébként szépen simul a vállra, ahogy az a többi képen is látszik)
Szépen rásimul a gyermekre a kapucni, elég teret hagy a levegővételeknek, de stabilan rögzíti a fejet alvás közben is.


Téli hordozás- nem látszik, de itt is a Liliputi mei tai-t használjuk 
(ezt a fotót legnagyobb lányom készítette a mobilommal)

És benti kép a kinti téli hordozós után: 
sok vastag holmi volt a gyermeken mert az egyik leghidegebb (eddigi) téli napon készült a kép.

Köszönöm a mei tai kipróbálásának lehetőségét még egyszer és találkozzunk legközelebb egy másik Liliputiról, a csatos hordozóról szóló bejegyzésben! 
Folyt köv hamarosan!...

1 megjegyzés:

Hedvig írta...

Egy régebbi modellüket pár hetes kortól kezdve használtuk, mostanában nőtte ki a fiam, ez volt a leghasznosabb csecsemőholmi az összes közül. Jó szívvel ajánlom, ha valaki ilyesmi vásárlását tervezi.