2011. szeptember 28., szerda

Hordozóiskolák

Hordozókendős tanfolyamra szerencsére manapság már sok helyre ill. emberhez mehetünk.
Érdemes tudni, hogy van többféle "Iskola" is, amely elvei szerint oktatják a hordozást.

Magyarországon az alábbiak vannak jelen:
  • Lana, azaz Beli Buba Babahordozó Iskola
  • Ónodi Ági (BBBI -s volt, jelenleg Hordozo.hu, HordozóHáz alapitója és üzemeltetője)
  • Clauwi 
  • Nandu -Babó Krisztina

    Hazaiakról bővebben:
    LANA -itthon: BELI BUBA BABAHORDOZÓ ISKOLA


    A magyar Beli Buba Babahordozó Iskola (a továbbiakban BBBI) a svájci Lana iskola képviselője hazánkban. A svájci Lana Babahordozó Iskola alapitója Suzi Milz
    Magyarországon kivül még Németországban, Ausztriában, Olaszországban -és Svájcban természetesen- érhető el.
    A magyar ágat, azaz a BBBI-t Turi Nagy Éva alapitotta és a mai napig ő vezeti.
    Nemcsak hordozó hanem hordozós tanfolyamvezetői tanfolyamokat is tartanak, igy ma már az ország számos pontján elérhetők "lanás" tanfolyamvezetők. (Lista itt:  Tanfolyamvezetők)
    A tanfolyamvezetők által tartott hordozós tanfolyamok igen sokszinűek: a még pocakos anyukáknak tartottaktól a kisgyermekeseknek valókig. (Tartanak ismertetőket egészségügyben dolgozóknak is -bábáknak, védőnőknek, stb)
    A tanfolyamhálózat svájci honlapja: http://www.tragetuch.ch/


    HORDOZO.HU - ÓNODI ÁGI
    Címlap

    Ónodi Ági alapitotta a hordozo.hu-t ami mára már igen sokszinű: nemcsak weboldal sok hasznos hordozós információval, de webshop és a sok érdekes tanfolyam és előadás is helyet kap itt.
    Az oktatók között pedig -akik a HordozóHázban tartanak tanfolyamokat- ma már nem"csak" Ági és Szabó Vera van, hanem sok más remek szakember. Ám mivel hordozókat képeznek is Ágiék, igy az ország számos pontján tanulhatnak az érdkelődők náluk végzett szakembertől. (Oktatók névsora itt található: HordozóHázasok és a többiek)
    Az alábbiakban a HordozóHázban megtartott tanfolyamokról és egyéb tudnivalókról irok.
    A HordozóHázban is sokféle tanfolyam közül lehet választani. Erről bővebben itt olvashatsz. Továbbá ha ellátogatsz ide, akkor találkozhatsz még eladó és kölcsönözhető hordozóeszközökkel és kiegészitőkkel, szakkönyvekkel és sok mással.

    CLAUWI
    Home

    Német eredetű ez a hordozós iskola, de 2011. nyarától már itthon is találkozhatunk clauwis oktatókkal! Ekkor volt ugyanis az első hazai Clauwis tanfolyamvezetői képzés ahol szerencsére viszonylag sok magyar anyuka szerezhetett oktatói minősitést. (Lista itt) Mindenképpen kiemelném Wellner-Mező Melindát, aki a magyar képzést megszervezte és lebonyolitotta és teszi ugyanezt az őszi képzéssel is.
    Magyarországon kivül egyébként még számos másik országban vannak clauwis tanfolyamvezetők.

    NANDU
    Babó Krisztina vezetésével
    A legismertebb magyar kendő. Ha jól tudom, Babó Krisztina tervezte és forgalmazza is (bababoltokon keresztül persze). Régóta hordozhatunk Nandu kendőben ami a kezdő kendőzők által talán leggyakrabban használt kendő is. Nandus tanfolyamokat a kendő birtokában ingyen látogathatunk, enélkül fizetős. A tanfolyam két blokkos, a baba korénak megfelelően (5 hónapos kor alatt és felett). további információk erről itt találhatók.
    Megj.: jómagam még sosem vettem részt ilyen tanfolyamon, igy információim másodkézből származnak, de többek által találkoztam olyan visszajelzésekkel melyek szerint a tanfolyam nem a legmegfelelőbb, igy nyugodt szivvel a magam részéről sem tudom ajánlani. 

    Külföldön pedig a fontosabb iskolák még:

    Accueil
    (klikk a névre hogy a honlapjukra juthass)

    Nincsenek megjegyzések: