2009. július 31., péntek

Tippek, trükkök kendőzőknek

Van egy csomó bevált trükkös fogás, ami jól jöhet ha kendővel hordozol.
Ezeket sok helyen el lehet "lesni", megtanulni, de mindig akadhat pár, amik elkerülik a figyelmedet, esetleg még nem hallottál róluk, pedig jól jönnének. Ilyesmiket próbálok összeszedni.
(ha van ötleted, trükköd vagy problémád Neked is, kérlek oszd meg velem kommentben)


Probléma: -Batyuzáskor nyomja a vállam a kendő!

Megoldás: -Segíthet, ha a baba hátratétele után a lelógó kendőszárat félbehajtod és úgy igazítod el a vállaidon. Képes - angol szöveges útmutató itt. (Ez az ún. szendvics-technika)



Probléma: -Lecsúszik a kendő a vállamról!

Megoldás: -Szóba jöhet a tibeti befejezése a kötésnek: ekkor a mellkas előtt van a csomó, vagy segíthet ha csavarsz egyet a kendő szárain miután a gyermek a hátadra került és igazítod a kendőt a vállaidon. (ezt először a Hoppediz használati útmutatóban láttam, később a Dolcinonál is -fotót keresek, még nem találtam)



Probléma: -Olyan helyen kellene megkötnöm a kendőt ahol piszkos/vizes a talaj és nem akarom, hogy lelógjon a földre a kendő szára!

Megoldás: -Itt egy videó segítségül BWCC kötéséhez zsebre dugott kendőszárakkal ;) És még egy: itt egy totyogót kötnek a kendővel úgy hogy nem érinti a kendő szára a földet kötés közben.


Probléma: -Fel kellene tennem kendővel a kicsit a hátamra, de elaludt az ölemben és nincs hely ahova leteríthetném a kendőt, hogyan fogom így hátratenni?
Megoldás: Váll alatt csúsztasd a hátadra a kicsit, így mint az első videón.

Probléma: -Elaludt a kendőben, de lóg a feje -mivel rögzítsem?
Megoldás: Ha keresztezett kötéssel hordozod akkor a kendő egyik szárát a fejére tudod húzni (vagy megkérhetsz valakit erre), vagy egy sállal rögzítheted a fejét, vagy Emmy varr "fejrögzítőt" -ha túl hosszú a kendőd, akkor színben passzolót varr ;)
Az első két megoldásról fotók itt, Emmy-féléről itt, videó BWCC-s megoldásról és Csilla blogjából ugyenezen témában egy remekfotós írás többféle lehetőség bemutatásával

Nincsenek megjegyzések: