2009. október 12., hétfő

Hordozásról szóló könyvek

Ez is egy olyan bejegyzés lesz, ami idővel bővül, elsőre szeretném összegyűjteni azokat a könyveket amik a hordozással foglalkoznak (sajnos egyelőre csak külföldön adtak ki ilyet, így mind idegen nyelvű) aztán bővíteném a kört hiszen pl. a kenguru-módszer szorosan kapcsolódik a hordozásról, a kötődő nevelés úgyszintén. De főleg magával a hordozással foglalkozó könyvekről gyűjtenék össze egy listáravalót.

Didymoséktól két hordozós (és egy csípős) könyvet szerezhetünk be:

Ein Baby will getragen sein -azaz egy baba akarja, hogy hordozzák - szerző: Dr Evelin Kirkilionis




A könyvről: nem értek németül sajnos, de volt lehetőségem átlapozni a könyvet, mely kis méretű, de velősnek tűnt, kép nem sok van benne, így számomra ennyiben ki is merült amit megtudtam.

Ez a könyv kölcsönözhető itt (ha jól tudom)



Másik Didymos-könyv ez:

Warum es gut ist, ein Baby zu tragen -azaz miért is jó hordozni a babát? - Erika Roch írta
Ez igazából nem is könyv, hanem brossúra, az ára is elenyésző.

Francia könyv a következő: Porter bébé -Avantages et bienfaits -a főcím azt jelenti, hogy babahordozás


Ez is kisebb alakú könyv, olyan, mint a Didymos Ein Baby...-je, ebben sincs sok kép és mivel franciául sem tudok :( így ezt sem értem sajnos. De ha vki beszél franciául vagy csak érdekli a könyv, kikölcsönözheti ezt is innen!


Végre egy olyan könyv, amit én is értek :p Angolul írta meg Dr Maria Blois, címe: Babywearing - The benefits and beauty of this ancient tradition -azaz Babahordozás, az előnyei és a szépsége ennek az ősi hagyománynak

Rengeteg kép van benne, ír a hordozás lelki és fizikai oldaláról, speciális helyzetben lévők hordozásáról, bemutatja a különféle hordozóeszközöket és ismerteti használatukat fotókkal. 205 oldal 2005-ből, szerintem hasznos és jó kiadvány, örülök, hogy ezt értem, ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma, kikölcsönözhető innen (de most épp nálam van :p )

Babywearing 101 -a Mothering magazin különszáma

_________________________________________________________________________

Ortopédiai témájú könyvek, azaz csípőről szólók:



Hüftdysplasie - azaz csípődysplasia - írta: Dr med. Fettweis








Nincsenek megjegyzések: