2009. november 14., szombat

Hordozós ruházat: Lábszármelegítők - mi ez és mire jó?




A lábszármelegítő igen hasznos találmány, és ma már rengeteg félét lehet kapni. -ezek leegyszerűsítve lábfej nélküli térdzoknik

Vannak a "gyáriak": Babylegs, Huggalugs, Fidini .

Van kötött (pl wham anyukáktól, nagymamáktól beszerezhető)

És csinálhatunk sk is (térdzokni, harisnya lábfej részének levágásával)


Mire jó?
  • hordozáskor a béka lábtartás következtében a gyermek nadrágszára felcsúszik és a cipő felett kilátszik a bokája és lábszárának egy része, ezt melegíti hidegebb időben, hogy ne kelljen több számmal nagyobb cipőt venni a sok egymásra húzott zokni miatt.
  • hasznos ec-zős kicsiknél és szobatisztasághoz közelítő nagyobbaknál: nem kell külön foglalkozni a harisnyával ami megnehezíti és hosszabbítja a vetkőzést mikor amúgy is gyorsan kell lépni, de egyszerűen kényelmesebb a pelenkázás is így.

  • ráhúzva a cipőre megnehezíthetjük azon gyermekek dolgát, akik szeretik levenni cipőjüket -általában mászó korú gyermekeknél szokott ez lenni, nálunk életmentő volt, hogy a bébilegzet cipőre húzva nem tudta leszedni.

  • karmelegítőnek is jó -akár felnőtteknek is.

  • hasznos lehet csizma fölé is. Szintén saját példa: rengeteg zoknink van, de mind bokazokni, így a csizmába becsúszik, de legzzel kényelmesebb a gyermeknek és áthidalhatjuk a sok a zokni de mind rövid problémát csupán egy pár legz megvásárlásával. (ez a nagyobb, már önállóan sétáló gyermekemnél van)

  • visszatérve a mászó korú gyermekekhez: nagyszerű térdvédő: ráhúzva a kicsi térdére megóvjuk a lehorzsolását és koszfogó is, így elég a legzet kimosni.

  • amúgy asszem most divatos is felnőttnek és gyereknek egyaránt.

Lelőhelyek:

Gyáriak

Kötöttek, horgoltak

(elnézést, nem igazán tudom, pontosan hogyan is készülnek: kötéssel vagy horgolással?)

Egyebek

  • kínai lábszármelegítő -felnőtt méretben kapható (gyerekben még nem láttam legalábbis) - kínai boltokban, piacon fellelhető, használható gyermeknek is (amint tudok fotózom a miénket)

Sk készítéshez segítség

És végül egy érdekesség: Tudtátok hogy van olyan, hogy "gapiosis" ?

Ez a szó azt a kis részt takarja ami a zokni és a nadrág vége között van, ami kilátszik mikor kézban vagy hordozóban visszük gyermekünket és aminek melegítésére jó a lábszármelegítő

Gapiosisról először itt olvastam:
http://www.abbyslane.com/catalog.php?category=229

Nincsenek megjegyzések: