2013. január 17., csütörtök

Hordozótesztelés: Liliputi csatos hordozó

Print

Előző bejegyzésünkben a Liliputi mei tai teszteléséről volt szó, ezúttal a folytatásban a Liliputi csatos hordozó teszteléséről írok.

Ezúttal is köszönöm a Liliputi cégnek a lehetőséget a csatos hordozójuk kipróbálására és külön köszönet a Liliputi bolt kedves dolgozóinak kedvességükért, hogy még az egyik legnagyobb karácsony előtti rohamban is figyeltek arra, hogy lányos hordozót próbálhassunk :) (Amúgy szerintem mindegyik minta szép, de lévén lányos anyuka vagyok, azért külön öröm, ha nem kérdezik meg a hordozót látva, hogy fiam van-e?... bár persze erre egy virágos hordozó sem garancia minden esetben)

Liliputi csatos hordozó

Jelenleg 11 féle mintájú kapható, nálunk egy Rainbow Line Flowershine mintás járt.

Fenti fotó forrása: Liliputi

A csatos hordozóknál is megtalálható a mei tai-nál már említett két új minta:
a Boom Flower és a Harmony
Két részre osztható a csatosok sora: vannak a Classic Line tagjai, amik egyszínűek, nem mintásak és a Rainbow Line, amik -mint azt a nevük is mutatja- sokszínűek és mintásak is: megtalálható köztük a vidám, bohémabb stílus és a letisztultan, klasszikusan elegáns is.

A csatos hordozóról és kiegészítőiről

A hordozó ezúttal is kellemesen szép dobozban kapható -a mei tai-nál már írtam, mennyire tetszik ez a dizájn, igazán szép csomagolás akkor is, ha ajándéknak szánjuk a hordozót. 


A dobozon belül ezúttal is, mint a mei tai-nál egy kis vállra/hátra vehető textiltartóban (szütyőben) található a hordozó maga. Ez a kis szütyő hasznos kiegészítő a későbbiekben: tárolható és magunkkal vihető benne a hordozó ha éppen nem használjuk.

Másik elem a használati útmutató, amit szintén megtalálhatunk az interneten is, ha elvesztenénk vagy megrongálódna. A használati útmutatóban információt találhatunk a hordozó tisztítására vonatkozóan is.

A hordozó kicsivel több összeszerelést igényel az első használat előtt, mint a mei tai, de ez is gyorsan kivitelezhető, és személyes vásárlásnál az üzletben segítenek is ebben, ha szükségesnek érezzük.

A csatos hordozó alapcsomagban is tartalmaz egy betétet a legkisebbeknek ("kicsatolható újszülött betét"), ugyanakkor megjegyezném, hogy hordozási tanácsadók a gyermekek hordozását csatos hordozóban későbbi kortól javasolják csak. 

A hordozó 3,5 kg-tól 20 kg-ig használható -tehát egészen nagy gyermekünkkel is használhatjuk.

A hordozó rendelkezik alvócsuklyával is -ez az a kapucni, amivel a gyermek feje megtámasztható, amikor elaludt. Ezt is mi csatlakoztathatjuk a helyére, de ha nem kívánjuk használni, nem rakjuk fel.
Megoldása, kivitelezése hasonló, mint a mei tai-nál, csak a kapucni alakja más kissé:


A kapucni nagysága állítható és szintén a vállpántokon rögzíthető használatkor

A hordozó alapanyagai 100% Ökotex standard minősítésű alapanyagok, így biztonságban tudhatjuk a gyermeket akkor is, ha rágcsálná a hordozópántot.

Használatáról:

Tesztalanyom ezúttal is majdnem 2 éves, 12 kilós gyermekem volt.


A csatos hordozó különleges a maga nemében, ugyanis nemcsak elől és háton szállítható benne a gyermek, hanem csípőn is! (megj.: létezik még más ilyen képességű csatos hordozó is, de ez a csípőnhordozás még korántsem alapfunkció a csatosoknál) 
Nálunk sokszor felmerül egy-egy séta, ügyintézés előtt, hogy milyen hordozót is vigyek: erszényt, amivel gyorsan csípőre rakhatom a gyereket, de csak rövidtávon kényelmes, vagy hátihordozót aminek használata ugyan kicsit lassabb, de hosszabb távra is jó? Gyermekem már sokszor maga akar sétálni, pláne ha várakozni kell valahol, ugyanakkor ha időre kell végeznünk, akkor mindenképpen hordoznom is kell, ami csak csípőn kényelmetlen lenne hosszabb távon. 
Szóval ezen dilemmámat megszüntette a Liliputi csatos, hiszen háton- és csípőn is hordozható benne a gyermek és az átállítás könnyen, gyorsan megy kezdőknek is.

(Mindazonáltal a csípőn hordozást ezen hordozóeszköz esetében is inkább rövidebb távokra ajánlom, mint minden csípőhordozásnál.)

A felvétel könnyű téli nagyruházattal is -ez meg szokta nehezíteni különösen a csatosok használatát. A pántok kényelmesek, könnyen állíthatóak -a mellkaspánt is. (Külön kedvencem volt, hogy a mellkaspánt rugalmas anyagú, így könnyen bekapcsolható, kezelése igen egyszerű)

Otthoni használat -látszik a fotón, hogy a kapucni méretre állítható, ezért jól használható a kisebb és nagyobb gyermekek hordozásánál is. 




2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Mitől függ, hogy egy csatost lehet-e csípőn hordozáshoz használni vagy sem?
Köszi

Családanyu Viki írta...

alapvetően a csatos kialakításától: olyannak varrták-e meg, hogy alkalmas legyen csípőn hordozásra, lehet-e úgy rakni a pántokat, hogy megfelelő legyen ehhez.