2010. július 6., kedd

Játékhordozók gyerekeknek


A gyerekkendő gyerekeknek való játék hordozókendő. 
Ezzel hordozhatják babájukat, plüssállatukat úgy, mint anyu :)
Mérete általában a kendőgyártók legkisebb kendőmérete félbavágva (azaz kb 2-3 m hosszú és 30-35 cm széles)

Fotó: http://www.hoppediz.de/fileadmin/gallery/KundenFotogalerie/Pritzl.jpgUgyanakkor anya is felhasználhatja a kendőt ha a gyerek éppen nem játszik vele: az ilyen kendők kiválóak a gyermek fejének megtámasztásához ha elaludt hátihordozás közben és hátracsuklana a feje -stílusos is, hiszen megvehetjük saját kendőnk kicsinyített mását.

Fotó: http://www.hoppediz.de/fileadmin/gallery/KundenFotogalerie/25.07.06---Eleonore-Ceranic-Madrid-Puppentuch.jpgHasználható még a mamának sálként is:

Anyaguk megegyezik a "felnőtt" kendők anyagával: a Didymos például a sima felnőtt kendőnek leszőttet vágja ketté és abból lesz a gyermekkendő (ugyan így a csíkosoknál a minta csak félig látszik...)


Kapható rugalmas kendőből is gyerekkendő -pl. Moby wrap:

Pár márka mérete:
Didymos: 300*35
Hoppediz: 250*35
Lana300*30
Storchenwiege: 200*35

Fotó: http://www.didymos.de/

Takarékos tipp:
gyermekünknek mi is magunk is készíthetünk kendőt hordozáshoz -nem csak úgy, hogy elvágunk egy meglévőt, hanem vásárolhatunk méteráruboltban valamilyen szép anyagot és a kellő hosszra és szélességre vághatjuk, szeghetjük. Persze hhez varrógép és minimális varrótudás szükséges, és lehet, nehezebb játékbaba hordozásakor jobban vágja gyermekünket mint egy márkás gyerekkendő, de ha kell, a célnak megfelel.


Gyerek mei tai-ok


BugyorBaba

Bora 

Gyermek csatos hordozók (SSC)

MagyarInda csatos kölyökhordozó

BugyorBaba gyerek SSC
Elől és háton is használható: a plüssjátéknak vagy babának beülős rész van kialakítvaEzt jelenleg nem találtam egyik itthoni hordozókat forgalmazó boltban, webshopban sem, sőt, más csatos játékhordozót sem, de ha tévedek, szóljatok! (kommentben pl.) Köszönöm.

Megjegyzés: külföldön még számtalan hordozó-gyértó készít játékhordozókast is, de mivel ezeket tudtommal itthon nem forgalmazzák, így nem mutatom be, de vannak játék karikás kendők, erszények, egyéb csatosok, stb, stb. Egyébként ha nem tévedek játékhordozókat a WHAM anyukák is tudnak készíteni (főleg az erszényre, karikás kendőre, mei tai-ra gondolok)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Celesztina!
Nagyon jó, hogy írtál a gyerekkendőkről! Annyira jók! És nagyon édesek a gyerkőcök, mikor hordoznak :-) Ismerek olyan kislányt, aki a testvérét is hordozta gyerekkendőben, nem csak játékokat. Persze rövid időre, csak amíg akarta és bírta.
Egyébként a Lanának is van gyerekkendője: http://www.tragetuch.ch/neuer%20eingang/ch_d/tragetuch/kindertragetuch.jpg

Celesztina írta...

Köszönöm, a kiegészítést is, a lanát azért nem írtam bele mert annál több infot hogy van gyerekkendő nem találtam: se fotót használatkor se h mekkora? Így csak azokat a gyerekkendőket raktam be amikről van hosszméret és fotó :)
Ezeken kívül persze sok más márkának is van gyerekkendője -sőt egyéb gyerekhordozók is: SSC, karikás, erszény.
A felsorolás a bejegyzésben nem teljes, de most nem is ez volt a célom.