2012. február 19., vasárnap

Magyar kendők

Print

Immár szerintem joggal irhatom hogy bővelkedünk "hazai" kendőkben. Nem a magyar készitésű (gyártású) avagy hazánkban készült márkára gondolok most, hanem azokra a kendőkre amiket honfitársaink terveztek meg és szervezték meg a külföldi kendőgyártó cégeknél az elkészitésüket. 

1) Először is volt a Mamamis Girasol kendő.
A kendő ötlete a Mamami Fórum létrehozójáé, Kattix Katié.
A gyártó cég a németországi Girasol, igy ez a kendő Girasol Exkluziv lett (Girasol Exkluzivok a limitált kiadású Girasol kendők amikből megadott darabszámút szőnek és legtöbbször nincs utánrendelés, második kör igy idővel nehéz birtokába jutni ilyen kendőnek)
Méltán különleges és népszerű kendő lett.
Szinei a Mamami Fórum szinei: zöldes-szürkés-sárgás-narancssárgás gyönyörű kendő.
Többféle méretben, karikás kendőként, sima csapott és rojtos véggel is kapható volt.

2) Második "kör" szintén mamamis Girasol kendő de ezúttal szivárvány szinekben, ez lett a Mamami Szivárványos kendő. 

Gyártó szintén a Girasol, ez a kendő is Girasol Exkluziv (de ebből a népszerűsége miatt később lehetett utánrendelni második körben, külföldi fórumokon, piacokon is igen népszerű lett)
3 féle keresztszál közül lehetett választani: szürke, kék és piros
Szintén többféle méretben és végződéssel és karikás kendőként volt kapható.
MamamiRainbow!

3) Harmadik listánkon már nem Girasol kendő hanem a Natibaby cég szőtte magyar kendők: első a szarvasos (Legend of the miraculous deer -LMDkendő.
Hát nem gyönyörű? 
A Mamami Fórum anyukái álmodták meg, többféle tervből végül a szavazással Zsuzsi (Koc) terve lett a nyerő dizájn szavazás során.
A Natibaby lengyel cég, rengeteg limitált kendőt adnak ki hétről hétre, de persze ez a kendő számunkra igazán különleges. Limitáltsága miatt előrendelni lehetett.
Összetétele: 30% len és 70% pamut
Többféle szinben szőtték végül le (tévedésből, mivel először rossz szint raktak fel a szövőszékre, de állitom, mindkét verzió csodás lett). A szavazáson a barna-ekrü verzió nyert, de készült zöld-ekrü verzióban is.


4) Második limitált Natibabynk a népmesés (Fabula Hungarica) kendő melynek megálmodása és tervezése ugyanolyan volt mint a szarvasos esetében: a fórumos anyukák időt és fáradtságot nem kimélve hozták létre a tervet, ezúttal (Snoopy) Orsi dizájnja nyert a szavazás során.
A Natibaby cég ezt is többféle szinben szőtte le -mind csodaszép- van piros, barna és lila is. (középen az eredeti terv látható)



És tudjátok, mire jók még nagyon ezek a kendők? Mint azt már többen tervezték, remek arra is, hogy egy ilyen kendőt tegyél el gyermekednek, hogy majd abban vigye a leendő unokákat :) Az biztos, hogy egy ilyen kendő igazán hazai :)

1 megjegyzés:

Bridge írta...

Nagyon szépek. Szerinted a népmeséshez hozzá lehet még jutni valahogyan?