2012. október 16., kedd

Kiegészítők hordozáshoz: Görgős táskák

Print

Mostani bejegyzésemet már régebben elkezdtem írni -ez a szerencse, mert most családilag beszereztünk egy vírust és mind nagyon rosszul vagyunk vasárnap óta. Remélem, Ti, kedves Blogolvasók mind egészségesek vagytok és örömmel veszitek következő szösszenetet a gurulós/húzós táskákról, amik hasznos kiegészítői lehetnek a hordozásnak.


De előtte még ezúton is szeretnék elnézést kérni a debreceniektől -elsősorban a Szervezőtől- amiért ki kellett hagynom az előadást :( Nagyon sajnálom, és bánt, hogy pont most robbantunk le. 


A hordozási kiegészítők kapcsán már volt szó a táskákról is, de most kicsit részletesebben írok a görgőkkel rendelkezőkről.

Ezek azért is hasznosak, mert ha sok a csomagunk, nem kell végig nekünk cipelni, elég csak húzni a táskát magunk után. Persze nem minden helyzetben válnak be, de ma már annyiféle kapható, hogy érdemes tudni, milyenek vannak, hátha az egyik megoldást kínál a hordozás közbeni hogyan/miben vigyem a cuccokat kérdésre.

Bevásárolni gyerekkel hordozva sem könnyű, ekkor hiányozhat a babakocsi alsó, pakolós része, de egy-egy nyári séta, otthonról kimozdulás alkalmával is adódhat olyan helyzet hogy túl sok holmit kellene magunkkal vinnünk -hogyan oldjuk meg? Ha hordozunk eleve több kilóval nehezebbek "vagyunk", ill eleve "cipekedünk" -emellett kevésbé maradhat erőnk ahhoz hogy egy jól megpakolt táskát is cipeljünk. Plusz ugye hordozásnál eleve lehet, hogy másféle táskát tudunk magunkkal vinni kényelmesen. 

Előlhordozáskor -kiegyensúlyozásra is- jó a hátizsák. Ha sok a cuccunk és nehéz lett a háti, akkor segíthet a gurulós verzió, amit ha elfáradtunk és a terepviszonyok is megengedik, akkor húzhatjuk magunk után. Használhatjuk még esetleg csípőnhordozáskor is, de nekem speciel ekkor már kényelmetlen a hátizsák akár görgős akár nem.

Ha piacra megyünk, sok mindent veszünk, akkor hasznos eszköz a "banyatank" avagy gurulós/görgős bevásárló táska. Ikeás a legelterjedtebb és egyben a legnagyobb űrtartalmú is (kiegészítés: a régebbiek nagyon nagyok, de az újabban kaphatók már átlagos méretűek).
Sokféle méretben és dizájnban kapható még másutt is.
Sokat elnyel, csak húzni lehet -vállra vehetjük rövid időre de hosszan nem kényelmes szerintem és hátra sem tehető. Hasznos lehet ugyanakkor -kivéve ha olyan helyen lakunk ahol több lépcső(sor)t is meg kell másznunk... Kaphatók már lépcsőzni is tudó gurulós banyatankok, érdemes lehet kipróbálni -én még ilyet nem teszteltem, így saját tapasztalatom nincsen.

Az összehajtogatható gurulni is tudó bevásárló táska kisebb méretű és összehajtogatva elfér a táskánkban is (ha elég nagy, de a hónunk alá is kaphatjuk), elég csak akkor elővenni, amikor beszereztük amit kell. Hátránya -legalábbis amire én szert tettem- hamar tönkre mehet és a húzókája sem olyan kényelmesen fogható-húzható, mint a nem összehajtogatható párjaié. Kisebb súlyt bír csak el és azt sem a legkönnyebb így vinni. Viszont ha tudjuk előre, hogy hazafele valami nehezet kell vennünk és nem kell túl sokat vinnünk, ahhoz szuper egy ilyen, mert nem kell egy nagy gurulós táskát vinnünk végig magunkkal, hiszen összehajtogatható ez a típus és üresen nem foglal el nagy helyet. Terhelhetőségét tekintve egy hatos víz (6*1,5 liter) még elvihető benne, de ezen felül többet már csak szétesés mellett bír el (elreped az alján a gurulós műanyag rész)

A görgős utazótáska (bőrönd) kakukktojás itt kicsit: nagy és sokat elnyel, de városi közlekedésre nem olyan praktikus, hiszen nehéz belőle előkapni amit kell, bepakolni is ha útközben kellene, de akadhat olyan helyzet amikor jól jön a hordozás mellé -pláne mivel ez is rengeteg méretben kapható a minitől az óriásig. Adódhat olyan helyzet, amikor beválhat, de nem a legsűrűbben valószínűleg.
Hasonló kategória a gurlós sporttáska, így arról nem is írnék bővebben -de ha bárkinek is hasznos hordozós kiegészítő lenne, írja meg kérem!

Legújabb beszerzésem amiről ezelőtt nem is hallottam a gurulós bevásárló táska névre hallgat és vállra is vehető. Úgy vélem, ez jó kiegészítő lehet csípő- és hátonhordozáskor is, lévén vállra akasztható, de ha nehéz, húzható is. Könnyen bepakolható, elég tágas, belső tere nem osztott, de van pénztárcatartó kisebb, cipzáras zsebe is és külön egy nagyobbacska -szintén cipzáras- rekesz. Nem ormótlan és egész esztétikusan néz ki. Kipróbáltam: hosszabb vállpánt is csatlakoztatható hozzá, igy vállon átvetve is hordható ha nagyon szükséges (de inkább csak rövidebb távokra) Külön aktualitása, hogy újra kapható lesz e hét csütörtökön (10/18) itt.

Fotóztam is a készletet:
virágos gurulós a régi ikeás amit egy nagyon kedves -bár sajnos rég látott- barátnőmtől kaptam :)
fekete hátizsák, barna, középen mintás a gurulós bevásárló táska ami vállra is vehető és kockáska az összehajtogatható (amit azóta sajnos sikerült túlterhelnem)

Összegezve tehát a görgős táskák tipusai:
  • Bevásárló gurulós táska (banyatank)
  • Összehajtható görgős bevásárló táska (összehajtható banyatank)
  • Görgős vállra akasztható bevásárló táska (teleszkópos nyelű)
  • Görgős hátizsák
  • Görgős utazótáska (bőrönd)
  • Görgős sporttáska

Nincsenek megjegyzések: