2012. november 18., vasárnap

Mire jó egy kendő a babahordozós koron túl....

Print

Olyanról már írtam, hogy mi mindenre jó egy kendő babahordozáson túl -amikor még kicsi a gyermek- de akkor sem haszontalan dolog, ha már kinőtt gyermekünk a hordozós korszakból.
  1. Van, aki megtartja azt a kendőt (vagy egyet azok közül), amivel gyermekét hordozta -hogy majd az unokája is használhassa :) 
    • Erre vonatkozóan kis kitérő: kérdeztem egyik kendőgyártó céget és azt az információt kaptam, ha sima pamutos a kendőnk, akkor elrakni az unokának igen egyszerű: kimossuk jól a kendőt és elcsomagoljuk, hogy egy tiszta, száraz helyen várja az újabb használatot. (Molyok ellen védekezzünk azért). 
  2. Ha már nagyobb a gyermek, el is adhatjuk kendőnket -gyermek mellett mindig vannak kiadások, ilyesmit lehet fedezni akár a kendő árával, vagy vásárolhatunk rajta olyan holmit, játékot, ami a következő 3 évben hasznos lesz :) 
  3. Ha nagyon hozzánk nőtt a kendő, nem akarjuk eladni, de eltenni huszonévekre sem (az unokának), akkor fel is használhatjuk: lehet belőle ezernyi dolog -pont úgy, ahogy egy "sima" méteráruból is lehetne. Akár -utalva az előző pontra- ovis ágynemű ;) Persze, egy kendő nagyságrendekkel drágább mint egy sima méteráru (aminek métere kb 1-2 ezer forint körül mozog, míg egy kendőé, ha egy új, külföldi márkás árát nézzük, és a legolcsóbbat amennyiért láttam új kendőt hirdetni, akkor is két ezer felett van) Mégis, az emlékek miatt is jó, ha olyasmivé lényegül át a kendő, amit továbbra is használni tudunk. Köztes megoldás ez a nem akarom eladni, de megtartani sem között. 
Most ez utóbbi -legutolsó- pontra adok tippeket: mivé alakít(tat)hatjuk át kendőnket?

Egy régebbi bejegyzésben is tárgyalt, megújult Didymos honlap írja, -ahol szintén találtam pár ötletet --Slings are never useless!

Amiket ők írnak: 
Fotó innen: FB 
  1. mei tai vagy csatos panelének
  2. táska
  3. nesszeszer
  4. mosható pelenka
  5. pelustartó zacsi
  6. gyerekruha
  7. babzsákpárna
  8. kulcstartó
  9. babacipő -puhatalpú természetesen
Fotó innen: Jando

És ha bárki is kedvet kapott, hogy ilyesmire áldozza szeretett kendőjét, az nézzen körül a MamamiFórum WAHM hirdetések és MamamiBoltok részét. (szívesen ajánlanék is sokakat név szerint, de nem szeretnék senkit sem kihagyni és bevallom már elég régen jártam a fent linkelt topikok felé, lehet, páran már más vizekre eveztek, így a kedves Olvasóra bízom a választást, mazsolázást a boltok és otthon dolgozó anyukák -WAHM- topikjai és termékei között)

1 megjegyzés:

Katica írta...

Kendő, mint hinta (itt még hordozós korú gyermekkel). :) Enyém. :) http://www.youtube.com/watch?v=y3K6s5uLdyI