2012. január 9., hétfő

Amiket sose tegyél egy hordozókendővel

Print


  1. Ne varrj / vásárolj hordozáshoz olyan kendőt amit nem külön erre a célra terveztek / készitettek. Azaz ne használj lepedőből, vagy egyéb, bolti méterárus anyagból varrt kendőt gyermeked hordozására. (-> Nem biztonságos.)
  2. Ne varrj a kendőhöz toldást. Ha rövid a kendőd, hosszabbat kell vásárolnod, sajnos ez van. Ha hozzávarrsz egy másik kendőt vagy más anyagot, nem lesz biztonságos a használata. Akkor sem, ha a csomón túli részhez esik a toldás. 
  3. Nagyon ügyelj a kendőre mikor tisztitod! Ez az a faktor amikor potenciálisan "elronthatod" a kendőt. A rossz kezelésnek a szövet látja kárát. Ne használj mosáskor öblitőt, fehéritőt, egyéb, hordozókendő mosásához nem ajánlott tisztitószert! Gyapjas és egyéb, nem 100%-ban pamutos kendők tisztitására különösen figyelj és mindenképpen tartsd be a gyártói ajánlást. (Hordozók mosásáról még itt olvashatsz)
  4. A kendők tárolására is figyelj: ha hosszabban tárolod használat nélkül, olykor hajtogasd át, hogy a hajtás máshová essen és ne "törjön" az anyag. Nap lehetőleg ne érje, mert fakithatja a kendő szinét. Vigyázz, nehogy molylepke tápláléka legyen a kendő! Szóval tiszta, száraz, napfénytől védett helyen tárold. (Tárolásról bővebben itt olvashatsz)
  5. Vigyázz a másolatokkal! Ennek azt hiszem egyelőre csak a külföldi aukciós oldalakról (pl ebay) történő vásárláskor van jelentősége: itthon szerencsére még nem nagyon láttam másolt hordozókendőt (de más hordozót másolva, márkásnak beállitva számosat!), viszont ebayes aukciókon tévesen sokszor Didymos vagy egyéb márkájúnak titulálnak egy-egy kendőt ami valójában nem is az. Ne tévesszen meg az alacsony ár (bár olykor valóban nagyon jó áron lehet kifogni márkás hordozót még a külföldi postaköltséggel együtt is) Ha nem vagy benne biztos, kérdezz itt

Nincsenek megjegyzések: