2012. január 22., vasárnap

Nyakláncok hajtépés ellen

Print

Amikor hátra kerül a hordozott gyermek új világ tárul fel a hordozó előtt, egészen más, mint elől hordozni. Idővel azonban a gyermek egyre önálóbb lesz és el szokott érkezni (nem mindig és nem mindenkinél) a hajhúzós korszak amikor a ded teszteli, mennyire tudja kitépni anyukája hajtincseit (már ami a szülés utáni nagy hajhullásban megmaradt). Ez fájdalmas dolog, fokozott verziója mikor a kicsi még bele is harap a hátunkba. Puszta kiváncsiság hajtja, de akadnak gyermekek akiket nehéz eltériteni ilyetén szándékuktól. Hasznos lehet, ha beszerzünk erre az időszakra hordozós nyakláncot -ez nem olyan különleges dolog, csupán olyan lánc amit nyugodtan rágcsálhat és kézbe vehet a gyermek mikor a hátunkon van (azaz például nem hullik azonnal apró gyöngydarabkákra amiket lenyelhet)
Bemutatok pár tipust ami hasznos kiegészitője lehet a hordozásnak (de amúgy egy jól -biztonságosan- szemenként megcsomózott olyan gyermekeknek való nagyszemű (!) gyöngyfűző is megfelel a célnak ha valaki igazán költséghatékony verziót keres -csak vigyázzunk a kivitelezésre, nehogy könnyen szakadjon a lánc)

  • horgolt mamalánc -sokféle, sokszinű, csodás, szép
  • fogzós (rágásra kifejlesztett) medálos lánc (teething bling)
  • szoptatós nyakláncok (ezek úgy tudom egyelőre csak külföldön kaphatók)

Horgoltak:


Fogzós láncok:

Szoptatós láncok:

1 megjegyzés:

Szalai Tünde írta...

Kedves Celesztina!

Ez a poszt ugyan régebbi, de úgy érzem kiegészíteném egy aprósággal:
biztonságos mamaláncért szerencsére most már nem kell külföldre menni, bababiztos horgolt szoptatósláncok és hordozóláncok már ezen a linken is kaphatóak: http://www.babahami.hu/termekek_90/horgooka_100

Ha gondolod, kérlek frissítsd!
Üdvözlettel,

Tünde