2012. április 13., péntek

Maminbaba -3.rész

Print

Avagy a Maminbaba hordozós latin fitnessről újra :) 

3.rész


Tudsz hordozót kölcsönadni az órára annak, akinek nincsen? Tudsz segíteni a használatában, ha valaki nem gyakorlott? (azaz ha valaki szeretne részt venni az órádon, de nincs saját hordozója és igazán mit kezdeni sem tudna egy babahordozóval, azért elmehet, próbálkozhat?)
Van egy Gremese mei-tai, amit direkt a Hordozós latin fitnesshez kaptunk a Gremesétől. Ezen kívül Manducát is ki lehet próbálni és tervezem még más, könnyen kezelhető hordozók beszerzését. A kölcsönzésért nem kell fizetni, de érdemes előre jelezni, ha valakinek hordozóra van szüksége, mert nem jut mindenkinek. Szívesen és szeretettel látok olyan anyukákat is, akik még nem próbálták a babahordozást és természetesen tudok segíteni a kölcsönözhető hordozók használatában is.

Aki elhatározta magát és menne, mit kell tudni, mit kell vinni, mivel kell készülni az órára? Milyen az ideális tornaruha az anyukának és a gyereknek, kell-e pluszban valamit vinni (mondjuk italon kivül)? Miben célszerű tornázni: sportcipőben, zokniban vagy másban?
A Maminbaba órához nincs szükség semmilyen különleges felszerelésre. Kényelmes, sportos öltözet és sportcipő az ideális viselet. Van olyan terem, ahol szőnyegen tornázunk, ott akár zokniban is lehet mozogni, de a megfelelő tartást adó sportcipő a legjobb választás. Ezen kívül érdemes egy kis törülközőt, vagy tetra pelenkát helyezni magunk és a baba közé, hogy őt ne izzadjuk össze. Arra kell számítani, hogy alaposan megizzadunk, tehát a váltóruha feltétlenül ajánlott és természetesen a folyadékpótlás is fontos. A jó hangulat pedig garantált.

Az is mehet, akinek nincs ritmusérzéke?
Mindenki jöhet. A nagy tánctükör segít, hogy ki-ki ellenőrizhesse a saját mozgását, így könnyebb követni a koreográfiát.

Milyen hosszú egy óra?
Bemelegítéssel és levezetéssel együtt ca.45 perc. Ennyit még jól bírnak a babák és a mamák is.

Van talajtorna is?
Nincs. A teljes mozgássort - még a hasizomgyakorlatot is - állva csináljuk végig.

Nem gond, ha valaki nem csinál (végig) minden gyakorlatot?
Semmi sem kötelező. Van olyan, hogy a baba miatt kicsit ki kell állnia az anyukának. Persze jobb, ha ilyenkor sem hagyja abba teljesen a mozgást, mert akkor nehéz „újraizzítani” a szervezetet. Első alkalommal előfordul, hogy az anyukák kicsit leegyszerűsítik a gyakorlatot, vagy nem adnak bele kellő energiát, de olyan még nem volt, hogy valaki azért állt volna le, mert nem bírta. Egyébként több olyan helyszínen tartok Maminbaba órát, ahol ingyenes az első alkalom, tehát csak a súlyfeleslegét veszítheti, aki kipróbálja.

Milyen zenék vannak az órán?
Nagyon jók!!! J Tüzes latin ritmusok, vérpezsdítő zenék, amire az embernek muszáj mozognia. Van olyan Maminbabára járó anyuka, aki ezekkel a zenékkel tudja megnyugtatni a kislányát, ha nyűgösködik. Szóval nem csak az anyukák, de a babák is beindulnak tőle.

Aki kitartó és rendszeresen tornázik Veled, számíthat fogyásra?
Igen, mindenképpen! Hogy milyen mértékben és mennyi idő alatt, az természetesen részben alkati dolog, és a táplálkozásnak, életmódnak is fontos szerepe van benne. Én már rövid idő után meglepődve tapasztaltam, hogy olvadtak le rólam a kilók, és boldogan fedeztem fel, hogy újra vannak izmaim. Az a legjobb a Maminbaba fitnessben, hogy észrevétlenül, szórakozva fogyunk. Egy-egy mozdulatsor közben gyakran mondják az anyukák, hogy érzik, ahogy dolgoznak az izmaik, de mégsem olyan „tornaszagú” az egész, mint egy hagyományos tornánál. A táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel és mindenki elégedetten pihenhet meg az óra után, hiszen tettünk valamit - és nem is keveset - az egészségünk és az alakunk érdekében. Ráadásul mindezt a babánkkal együtt és nagyon szórakoztató módon.

Az interjú első részét itt olvashatjátok, a másodikat pedig itt. Ez a mostani harmadik rész az utolsó tagja a Maminbaba interjú-trilógiának. Remélem, tetszett :) Köszönöm a válaszokat Enikőnek!

Nincsenek megjegyzések: