2009. április 16., csütörtök

Critical Mass





Információ:
Critical Mass New Generation
*
Budapest 2009. április 19. vasárnap
*
Idén a Föld Napja alkalmából április 19-én a kritikus tömeg vonulás kibővül a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokkal,mivel a kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. A kisgyermekescsaládok gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd a bringások mellett a járdán. Ők úgy érzik, a város közlekedésiinfrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak,a járdán és a parkoló autók között gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.
*
A gyalogosok, kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön,majd a biciklisták mellett 16:00kor ők is elindulnak az Andrássy útjárdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.
*
A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak. Gyerekekkel is bátran teljesíthető. A rendezvény esőben sem marad el.
*

Nincsenek megjegyzések: