2009. május 15., péntek

Programajánlat: Egyenlítő - Esélyegyenlőségi Fesztivál

Újabb programra hívom fel a figyelmet -sajnos elég későn vettem észre, elnézést ezért, ugyanis ez egy holnapi program!


AZ EGYENLÍTŐ ESÉLYEGYENLŐSÉGI KAMPÁNY ZÁRÓ FESZTIVÁLJA


És ami miatt a Hordozós blogban írok erről: http://www.bpeselyhaz.hu/egyenlito.php?id=495

Lesz ugyanis hordozós stand!!! 11-18 óráig !!! Ott bárki kipróbálhatja, milyen is a hordozás, milyen az, mikor olyan közel ott szuszog a kicsi anélkóül, hogy fogni kellene, tehát mindkét kezünk szabad marad, hogyan lehet kényelmesen hordozni, hogy a babának és a mamának is csak öröm legyen, és mik azok amikben érdemes hordozni, mert nemhogy nem károsítják sem a hordozót sem a hordozott gyermeket, hanem egyenesen jót is tesz (a béka lábtartás ortopédiailag helyes, a járás közbeni ringatózás segíti az egyensúlyérzék fejlődését a babánál)

A standról (idézet a fenti linkről):



Standunknál szeretettel várunk mindenkit: leendő és gyakorló szülőket,
nagyszülőket, azokat, akik még nem hordozzák a gyermeküket, de szeretnék és
azokat is, akik nem értik, hogy minek ez a felhajtás, amikor ott a
babakocsi...Az érdeklődők mindent megtudhatnak a hordozás testi-lelki
hatásairól, arról, hogy milyen az ortopédiailag helyes hordozás, melyek a jó és
melyek a nem megfelelő hordozóeszközök. Programunkon szakértők és hordozó szülők nyújtanak gyakorlati segítséget, illetve válaszolnak a kérdésekre. Lehetőséget
biztosítunk különféle hordozóeszközök kipróbálására.


A kampányról:
2009. május 6. és 16. között első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezzük meg Egyenlítő című esélyegyenlőségi kampányunkat Budapesten és a Közép-magyarországi Régió más településein. Mint minden esélyegyenlőségi programnak, ennek is hosszú távú célja a közvélemény formálása, a meglévő előítéletek leküzdése a társadalmi szolidaritás elősegítése érdekében.


Közvetlen célunk azonban, hogy a kampány során olyan szervezetek, intézmények munkáját, eredményeit ismerhesse meg a nagyközönség, melyek mind elkötelezettek az esélyegyenlőség ügye, egy valamilyen szempontból hátrányt szenvedő csoport mellett.


A kampány során 2009. május 6. és május 16. között több mint 20 szervezet, intézmény nyitja meg programjait egy-egy napra. Egy-egy ilyen program talán csak mozaikdarab az esélyegyenlőség sokszínű képéből, de reményeink szerint a 11 nap során a sok kis részből egy teljes kép rajzolódik majd ki Budapesten és a Közép-Magyarországi Régió más településein ma az esélyegyenlőségért folyó civil kezdeményezésekről. A nyitott kapuk az érdeklődő laikusok és szakemberek számára egyaránt megteremtik a lehetőséget arra, hogy új dolgokat ismerjenek meg, és abba akár be is kapcsolódjanak.


Amit láthatunk: nyertes pályázati projektek, önkéntes programok, jól bevált gyakorlatok, megismerésre, terjesztésre nagyon is érdemes segítő munkák.


A Pest megyei Esélyek Háza pedig Vácon egész napos fesztivállal csatlakozik a programsorozathoz, május 15-én pénteken.


A kampányt hivatalosan a „Szín-Tér-Kép” címet viselő kiállítás formabontó megnyitójával indítjuk el május 7-én csütörtökön. A zenés vándormegnyitóval egy délután-este alatt végigjárjuk az összes helyszínt a kiállító művészek és zenész barátaik társaságában. Hat helyszínen hat képzőművész, és négy zenekar produkcióját ismerheti meg, aki vállalkozik erre a kalandra.


Kampányunkat május 16-án szombaton szabadtéri fesztivál zárja Budapesten a Liszt Ferenc téren, ahol az Esély Piac keretében standdal is bemutatkoznak a programsorozatban részt vett szervezetek, intézmények. Az Esély Piac mellett több, a másságról saját élményt nyújtó program lesz kipróbálható, mint például az Élő Könyvtár, vagy az Ability Park játékai. A színpadon közéleti és irodalmi beszélgetések, gyerekprogramok, délben Szalóki Ági gyerekkoncertje, este pedig a Vodku vGlotku lesz látható.


Rendezvénysorozatunk célja, hogy az esélyteremtő programok fontosságát hangsúlyozza, ezeket láthatóvá tegye a nyilvánosság számára, az esélyegyenlőség szellemiségének terjesztése jegyében, az előítéletek lebontásáért. A zárónapon pedig szeretnénk egy olyan helyet teremteni, ahol kellemes időtöltés keretében egy/mással lehetünk, és egymás megismerésén át megtapasztalhatjuk az „Egyenlítő” közösségét.


Bízunk benne, hogy kampányunk minden napja egyenlít egy kicsit az egyenlőtlenségeken, melyekkel nap mint nap szembesülünk.


A kampányba bekapcsolódott programokról mindig naprakész információkat találnak majd honlapunkon a http://www.bpeselyhaz.hu// – n.


Az összes eseményt tartalmazó PestiEst különszám április 30-án jelenik meg.


Minden ajánlott program ingyenesen látogatható. Önöket és munkatársaikat is várják partnerszervezeteink.


Legyen természetes az, amire most figyelnünk kell! Figyeljünk rá, hogy természetes legyen!

És fotók:






















Nincsenek megjegyzések: