2010. október 30., szombat

Kendőkötésekhez használati útmutatót a neten (és más hordozókhoz is)

Sokszor kerülnek gondba az az új hordozni vágyó szülők, akik beszerez (vásárol vagy kölcsön kap akár új akár használt) hordozót, de használati útmutatót esetleg nem kapnak hozzá... Persze az interneten rengeteg segítség megtalálható, de ezekre nem könnyű rátalálni -és persze sok a nem megfelelő utasítás is sajnos.

VIDEÓS HASZUTOK
Legtöbben a youtube-os videókat szokták ajánlani: ezekből az előlhordozásokat nagyon könnyen meg lehet tanulni, de segíthet azoknak is akik tanfolyam után még bizonytalanok a háti- vagy csípő-hordozásokban (háti hordozáshoz véleményem szerint egy háti hordozós tanfolyam alapfeltétel, csak youtube-os videókból ezt nem lehet megtanulni kellőképpen, így mindenkinek javaslom a tanfolyamon való részvételt -ma már számtalan helyen tartanak szerencsére: lásd pl. itt "Oktatók" címszó alatt)

Youtube-on így érdemes keresni:

  • Kendőkötés: youtube keresőjébe írni a kötés nevét angolul. (Lista a nevekhez itt -de itt videó- és fotólinkek is megtalálhatók rögtön.)
  • Többi fajta hordozó: könnyebb a dolgunk, egyszerűen csak írd be a hordozó angol nevét a youtube keresőjébe és kiad számtalan videót. Segítségül az angol nevek:
    • Mei tai: mei tai
    • Babaerszény: pouch
    • Karikás kendő: ring sling
    • Podegi: podegi vagy podaegi
    • Onbuhimo: onbuhimo
    • Csatos hordozók: a hordozó márkáját érdemes beírni: pl.: Ergo, Manduca, Beco, stb. Ha magyar márkás csatosod van, akkor nézz meg pár külföldi márkájú csatos videóját, biztos segít!  

De sokszor járhat úgy az ember hogy nem tudja a videó (monitor) nézése közben kötni a kendőt vagy más hordozót, ilyenkor nagyon hasznos és életmentő (na jó hordozásmentő) lehet egy-egy olyan használati útmutató ami nyomtatott formájú. Az interneten természetesen erre is sokféle anyag létezik bárki számára elérhető formában: ezek rendszerint pdf formátumúak és könnyen kinyomtathatóak -de amúgy lehet vásárolni külön is használati útmutatókat, erről később írok.

NYOMTATHATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓK



Print

Nincsenek megjegyzések: