2012. szeptember 13., csütörtök

Itt az ősz, eshet többet, lássuk akkor mit tegyünk

Print

Mit tegyünk ha esőben is hordoznánk? Pár tipp, lehetőség

Az alábbiakat használhatjuk eső ellen:
  • Hordozós esőponcsó -a legtutibb hiszen direkt hordozásra fejlesztették ki. Emmy varr ilyet ill egy webshopból vásárolható meg a Suseskinder-féle (linkek: Emmy-féle itt: http://www.mamami.hu/forum/showpost.php?p=179759&postcount=1, Suseskinder pedig itt: http://www.joababanak.hu/264-hordozotakaro/403-suseskinder-2-szemelyes-esoponcso.html)
  • A hordozótakarók között akad olyan is aminél a külső, vizlepergetős réteg önmagában is használható, igy akkor is véd az eső ellen ha nyáron a melegben használnánk. Ősszel és ahogy hűl az idő használhatjuk a polár béléssel is.
  • Ugyanígy, ha hideg időben esne, akkor jól jön a hordozós kabát, poncsó vagy mellény is akár
  • Használhatunk természetesen esernyőt is -érdemes nagyobb átmérőjűt keresni és óvatosan használi, nehogy megbökd a gyermeket ha a hátadon hordozod. (Másik óvatosságot igénylő dolog, hogy a kicsik nagy örömmel szeretnének segíteni az esernyő tartásában amire szintén érdemes figyelni)
  • És plusz egy joker-ötlet: ma már szerintem minden sportboltban kapható amolyan akár egyszer használatosnak akár kicsire hajtogatható esőponcsónak hívott dolog ami anyagát tekintve olyan mint a szemeteszsákok, nem egy strapabíró, de olcsó, tényleg kicsire hajtható (zsebben elfér) és hordozáskor is használható (tapasztaltam). Hátránya, hogy minden bizonnyal fognod kell -lévén nem illeszkedik olyan jól mint a direkt hordozáshoz készített esőponcsók de egy hirtelen zápornál nagyon hasznos!
--------------------------------------
Régebbi esős cikk itt található

Nincsenek megjegyzések: