2008. október 9., csütörtök

Nemzetközi Babahordozó Hét 2008

A hordozás a kisbaba és kisgyerek szállításának praktikus módja, sokaknak életformájává is vált. Megkönnyíti a babára való ráhangolódást, erősíti a kötődést, felébreszti az ösztönöket. Ez az örömteli közelség kielégíti a gyermek elemi igényét, hogy változatos ingerek érjék a szülő testének védelmében. Az anyának szabad a két keze, végezheti napi teendőit, és közben a babának sem kell lemondania a testközelségről. A jól megválasztott, helyesen használt hordozóeszköz harmóniában van a kisbaba anatómiai adottságaival. A szülővel való együttmozgás segíti a csecsemő egyensúlyérzékének és mozgásának fejlődését.

A Babahordozó Hét magyar szervezői sokat köszönhetnek a hordozásnak, ezért élményszerűen szeretnék megmutatni, hogy:
a hordozás mennyire megkönnyíti az életet,
mennyi örömöt lel a testközelségben baba és szülő egyaránt,
milyen szabadság rejlik a babázás hónapjaiban,
nem csak az anyák hordoznak,
a hordozókendőn kívül is vannak szemgyönyörködtető, könnyen megköthető, egyszerű, akár otthon is elkészíthető hordozóeszközök!
A programról:
November 12-én, a hét nyitásaként hordozó szülők villámcsődületet (flash mob-ot) tartanak a budapesti metróban, és egy köztéri szoborra játék babával hordozókendőt kötnek.
A hetet dr. Ranschburg Jenő nyitja meg november 13-án 16:00 órakor a Tranzitban. A megnyitó után hordozós divatbemutató lesz.
November 13. és 18. között minden délután 16:00 órától meghívott szakemberekkel beszélgetünk a hordozáshoz kapcsolódó témákról, például a kötődő nevelésről, a szoptatásról, a környezettudatos életmódról. A beszélgetések előtt és után tapasztalt hordozók segítik a kezdőket.
Az egész héten látható fotókiállítás bemutatja a babahordozás sokszínű világát.
November 18-án a Babahordozó Hét zárásaként szakemberek (pl. gyermekpszichológus, hordozási szakértő) beszélgetnek a csecsemők valódi igényeiről.


Részletes program hamarosan a mamamin, és a rendezvény weboldalán, itt:
www.hordozas.hu

Nincsenek megjegyzések: