2012. április 3., kedd

Hordozás tavasszal

Print

A tavaszi hordozásról eddig még sosem irtam, pedig már több éve irom a blogot. 

Most pótlom ezt.

 
Fotó forrása: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxc2a2DqP2dapvU1qJDe0Wn6JI1zw6Uon2mAEon5c7X2Tj6S0MfsFsGrXo

Tavasszal az idő még változó; hol hűvösebb hol melegebb van. Sokszor elég rövid ujjúban elindulni otthonról, de ha feltámad a szél vagy felhő takarja el a napot hirtelen hűvösebb lehet. Erre lehet megoldás egy hordozótakaró, amit magunkkal vihetünk és ha szükséges a kicsire teritve védhetjük a széltől, hűvöstől.
 
Fotó: saját

Ha magunk is fázósak vagyunk, akkor érdemes egy könnyű, tavaszi hordozós kabátot beszerezni vagy elég lehet egy hordozós mellény is. Ha a mellényt szeretjük, de alkalom adtán fázik benne a karunk, akkor érdemes magunkkal vinnünk egy (felnőtt méretű) lábszármelegitőt is, amit a karunkra húzhatunk. Másik jó megoldás lehet egy boleró, de ennek hátránya, hogy még a gyermek felvétele előtt kell belebújnunk, utólag már nem működik (csak ha levesszük a kicsit). Persze ez olyan mint egy hosszú ujjú póló.

Tavasszal is szuperek a hordozós pulóverek és poncsók. Pulóvert magunk is varrhatunk vagy varrathatunk (mellényt is) hasonló megoldással amit a hordozós kabáttá alakitáshoz szükséges. Poncsókból gyönyörű horgoltat lehet rendelni vagy olykor használtan találni a (hordozós adok-veszek) piacon. De léteznek polár anyagúak is és hasznos lehet egy szabásminta mert sok van amit nagyon könnyű elkésziteni (szabásmintákat, ötleteket itt találhatsz). Hordozós pulcsikról, poncsókról itt  és itt is olvashatsz még.
 

Az átmeneti idő előnye, hogy nincs (általában) se túl meleg se túl hideg, igy sokat és jókat lehet sétálni hordozva (is).
A gyermeket sem kell annyira felöltöztetni, sem bebugyolálni, mint télen a minuszokban -ennek azt hiszem sok kisgyerek örül (nálunk legalábbis mumus volt a téli öltöztetés). De azért ne feledjük, hogy még hideg lehet ahhoz hogy csak a benti ruhában vigyük ki a kicsit, igy a gyermek lábszármelegitő (alias babylegs) is elkél a gyereknek.
 
Fotó: Lábszármelegitők, saját kép

Ha esne az eső, használhatunk többféle esővédőt is: ha csak kicsit szemerkél, akkor elég lehet a hordozós kabát legkülső (vizlepergetős) rétege (ilyet ha jól tudom lehet külön is rendelni ha csak esővédő takaróként használnánk és nem akarunk egy béleltre beruházni). Ha erősebben zuhog, akkor jól jön egy hordozós esőponcsó. Ernyőből érdemes lehet nagyobbat vinni (venni). Léteznek nagy méretű ernyők is, legnagyobbak szerintem az ún. páros ernyők amikre interneten rákeresve tudunk vásárolni. Esőben történő hordozásról még itt is olvashatsz.

 

Egyelőre ennyi jutott eszembe ami hasznos lehet a tavaszi hordozáshoz, de ha kihagytam volna valamit, vagy egyéb ötletetek lenne, osszátok meg velem :) 

Nincsenek megjegyzések: