2012. június 14., csütörtök

Fontos kezdeményezés (nem teljesen hordozós)

Print

Tudtad, hogy van Apák napja is? 
Sőt, itthon is kezd elterjedni...

És azt tudtad, hogy van Férfiak Nemzetközi Hete
Ez olyasmi, mint a Családok Hete Valentin nap körül...

Na és azt tudtad, hogy 
a Magyar Rákellenes Liga szeretné felhivni a figyelmet a prosztatarák-szűrésre? 
A fenti két alkalom kapcsán ma van a felhivás napja, aki szerint fontos ez a szűrés és egyetért a kezdeményezéssel, viseljen ma, június 14-én valami világoskék ruhadarabot (pólót, blúzt, sálat, stb)

Ugyan a prosztatarák főleg 50 év felettieket veszélyeztet, de szimpatizálhatunk az üggyel fiatalon is -gondolva apánkra, nagypapánkra, avagy párunkra (ha fiatalabb akkor előre felhivhatjuk rá a figyelmét)

És hogy máshogy szimpatizálhatna egy hordozós anyuka "stilusosan" az üggyel mint világoskék kendőt (vagy más hordozóeszközt) használva e napon? 
Összeszedtem pár könnyen beszerezhető és kedvelt, elterjedt kendőt amik nagyjából világoskékek.

Didymos Jonas, BB-Slen Türkish Delight, Didymos Nino farmerkék, 
Didymos kék hópelyhek,
Lana tenger, Didymos Fishe Aquarius, Zara óceán 

Fontos megjegyzés zárásként de nem utolsó sorban: 
Mivel e blog témája könnyed és vidám, azért remélem, nem gond számotokra, kedves Olvasók, hogy e komolyabb téma kapcsán is irok -szerintem fontosak a szűrések, és sajnos pont ez a betegség érintette egyik kedves rokonomat is, igy saját bőrömön érzem, hogy nem elég ezzel akkor foglalkozni amikor majd mi is elérjük az 50 körüli életkort. 
A kendő-ajánlás (világoskék kendők) a komoly és fontos szűrés kapcsán kicsit könnyedebbé varázsolja a bejegyzést, de nem elbagatellizálni akarom a témát, csak a blog eszköztárával felhivni erre az ügyre a figyelmét, ezért vontam be a kendős/hordozóeszközös vonatkozást.
Nem szeretnék/fogok más témákról irni itt a blogon, mint hordozósokról, ezért is szükséges hordozós vonatkozásra vetiteni a kampányt.
Nem tudok sajnos minden fontos ügy kapcsán hasonló bejegyzést irni -ennek elsősorban időbeli és energia-korlátai vannak részemről, de ha tehetem, szeretném felhivni a figyelmet ilyesmikre is a többi hordozós információ mellett.


Köszönöm figyelmeteket!



Nincsenek megjegyzések: