2012. június 24., vasárnap

Kviz kiértékelése

Print

Azt hiszem, az első verzió javitása után már formai hibája nem volt, de szóljatok, ha valami nem stimmelt!
Ami a kitöltést illeti: Köszönöm mindenkinek akinek volt kedve játszani! :)
Csak pár hibás válasz született -de nagyon kevés, nehéz volt beugratnom Titeket ;)
Arra gondoltam, bemutatom részletesebben a helyes válaszokat:

 1. Minek a röviditése a "mt" ?
  • Senkit sem sikerült beugratnom, hogy ez egy koktél röviditése (mai tai) sem a többi válasszal, ügyesek vagytok!
 2. Melyik a kaukktojás? Azaz melyik hordozóelnevezés nem ugyanazt a hordozót jelenti?
  • Itt volt, akit megtévesztett a kenguru kifejezés: a csatos hordozókat, SSC-ket szokták olykor csatos kenguruknak is nevezni. Ugyanakkor, sokan ezt az elnevezést rossznak tartják az SSC-k tekintetében, igy aki erre szavazott sem tévedett nagyot. A helyes megoldás ugyanakkor a kötős kenguru volt. (aminél szintén vita van a helyes elnevezés kapcsán hiszen itt is szerepel a kenguru elnevezés) Volt még aki a formázott vagy komfort hordozó elnevezésre tippelt, de ezekkel is -ha ritkán is- szokták illetni a csatosokat.
 3. Milyen vállvarrása NEM lehet egy karikás kendőnek?
  • A hot dog becsapós volt, mert itthon nem igazán terjedt el, de létező levarrás bármilyen furcsa is. Ez kicsit gonosz dolog volt részemről, hogy betettem. :o Helyes megoldás az origami varrás volt ami valóban nem létezik -de ha valaki kitalál egy újfajta hajtogatott levarrást, aminek még nincs neve, felhasználhatja névnek ;)
 4. Mi az előlhordozás javasolt súlyhatára, maximum hány kg?
  • Ennél is van szakmai vita, bár ez erős kifejezés, inkább úgy fogalmaznék, van, aki szerint alacsonyabb az előlhordozás súlyhatára, ezért is szokták sokszor 5-7 kg körül megadni. Egyéni is, ki meddig birja: nyilván egy közel 50 kilós anyukának előbb érdemes hátra tennie gyermekét, mint egy 80 kilósnak (de elnézést, hogy súllyal jövök, irhatnék edzettséget is, vagy életkort, hiszen nem csak a súlyon múlik). Az biztos, hogy a 7 kiló feletti gyermekeket amennyire tudom és emlékszem, egyik hordozós iskola sem ajánlja már elől hordozni! 
 5. Melyik elnevezés nem hordozóeszközt takar?
  • Ez a kérdés inkább a Tradicionális hordozók blog olvasóinak lehetett könnyű. A miaongot én találtam ki, bár lehet, hogy létező szó (guglival mindenesetre nem jártam sikerrel). Chunei egy podegi-szerű csatos ázsiai hordozó, a beibei pedig szintén podegi-szerű, de kötős és szintén ázsiai hordozó.
 6. Melyik kendő NEM rugalmas?
  • Mindenki tudta a megoldást, gratulálok!
 7. Mire NEM javasolt a babaerszény, azaz mire ne használd?
  • Na ennél talán hibásan adtam meg a válaszokat, mert jobban belegondolva sokan már egyáltalán nem javasolják benne az előlhordozást, igy akár az is lehet megfelelő válasz. Aki ezt rontotta el, ne érezze hibásnak válaszát! (Kis intermezzo: mivel elől a legkisebbeket lehetne csak erszényben hordozni, és őket csak fekvő pózban, ezért nem javasolt. A fekvő póz eleve nem javasolt -a csipőjüknek nem tesz jót és a légutakra is különösen figyelni kell. Nagyokat meg ha már ültetve is lehet erszényben hordozni, akkor már túlsúlyosaknak számitanak az előlhordozásra) Az eredetileg bejelölt megoldás a hosszabb hordozás volt.
 8. Melyik kendőmárkának NINCSENEK limitált kendői?
  • Storchenwiege a megoldás, de volt Natibaby szavazó is: az utóbbi márkának van sok-sok limitált kendője, de nem csoda, ha valaki erre szavazott, mert a Natibaby limitáltak pár perc alatt elfogynak kb mindig, igy nehéz rájuk bukkanni. A Girasol is kapott szavazatot, de ugyan más az elnevezés, mégis limitáltak a Girasol Exkluziv modellek. 
 9. Utolsó kérdés: Melyik kendőszövés nem ajánlott hordozókendőhöz?
  • Szintén mindenkinek ment: vászonszövés a nem ajánlott, gratula ennél is!

Köszönöm mindenkinek, aki kitöltötte a kvizt!
Remélem, tetszett Nektek!
Legközelebb iparkodom majd a mostani hibákat elkerülni :)

Nincsenek megjegyzések: